HTML

Alekadonisz feleséget keres

A blog célja Alekosz feleségkeresős műsorának követése, s véleményezése. A szereplőkön, eseményeken folytatott öncélú élcelődés, gúnyolódás, vagy csupán a történések szubjektív szemszögből történő leírása, dokumentálása. Ajánljuk mindenkinek, aki szereti Alkoszt, s azoknak is, akik utálják.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Olivér, az állandóan éhes pojáca

2011.06.03. 12:02 pimpalini

Most, hogy vége a műsornak, lehet írni néhány összefoglalót arról, hogy az egész jelenség milyen benyomásokkal bírt. Kezdjük az egészet Olivérrel, aki Alekosz barátjaként került a műsorba, illetve rá hárultak a szervezési, kiválasztási feladatok. Legalábbis a közönség így tudja. Benkő óta nyilvánvaló, hogy egy feleségkeresős műsorba a főhős mellé kell egy fegyverhordozó is, akivel lehet beszélni a lányokról, akivel esténként lehet italozni, meg aki csak úgy ott van a főszereplő mellett, mert nem túl szerencsés önmagában mutatni őt a nézőknek. Egyszóval kell egy barát, aki kimondhat olyan dolgokat, amik befolyással lehetnek a főszereplő döntésére, aki tesztelheti a lányokat, aki instrukciókat adhat hősünknek, mit és hogyan csináljon. Benkő barátja és sofőrje meglehetősen lubickolt szerepében, olyannyira, hogy néhány feleségjelöltre férfiasan rá is mászott. De beszéljünk akkor kicsit Olivérről, s kamerák előtti megjelenéséről.

Már az első posztunk idején nyilvánvalóvá vált, hogy Olivér baromi rossz munkát végzett. Miután internetes társkeresőkön hirdette a lehetőséget, mint később kiderült, benézett néhány kuplerájba is. Az a tény, hogy a lányok "mindössze" negyedéről derült ki konkrétan és egyértelműen, hogy hivatásos szexmunkás, eléggé meredek dolog. S mellettük is volt még pár "gyanús" eset, ott van rögtön az arának választott Veronika, aki minden bizonnyal nem pénztáros kisasszonyként, vagy hipermarketben dolgozó ügyfélszolgálatosként kereste meg a szilikonra valót. Vagyis nyugodtan kimondhatjuk, hogy Olivér rossz munkát végzett, figyelembe véve, hogy a műsor címe nem "Alekosz a kuplerájban", vagy éppen "Kurválkodás a legfölsőbb szinteken" volt. Ráadásul ha végigzongorázzuk a lányok külsejét és jellemét, azt is ki kell mondani, hogy Olivérnél még egy vak és süket teve - ezúton is megkövetjük ezen fogyatékkal élő jószágokat - is jobban szelektált volna. Persze ha arra gondolt, hogy Alekosz eddigi partnereinek átlagtömege 115 kg volt, legalábbis a papírhérosz tett erre utaló kijelentéseket villabeli tartózkodása alatt, akkor valamennyire megértjük Olivér szelektálási elveit. De ez még nem lenne önmagában akkora volumenű probléma, esemény, hogy miatta érdemes legyen Olivérre pazarolni a karaktereket. Térjünk hát át Olivér pojáca oldalára.

Aki nemcsak a reklámblokkokat látta a műsorból, hanem végig is nézett pár részt, feltűnhetett neki Olivér viselkedése. Kezdjük az öltözködéssel. Nem tudni, mennyiben volt szándékos az, hogy szemben Alekosz farsangi jelmezeivel, Olivér állandó jelleggel úgy festett, mintha egy fölvilágosító, munkanélküli belvárosi drogdíler, vagy utcai deszkás kölyök lenne. A műsorvezetők egyszer megjegyezték, hogy Alekosz saját magának választotta ki öltözékét. Ezzel persze megérjük a csatornánál dolgozó öltöztetőket, ruhaszponzorokat is, hogy a kijelentés megszellőztetésével magukról kívánták lehámozni a felelősség ragacsos nyúlványait amiatt, hogy a görög néha úgy nézett ki, mint egy elmegyógyintézetből szökött ápolt, vagy egy farsangi szezonból itt maradt duhaj. De ezek szerint Alekosznak volt választása, azaz elé helyeztek néhány garnitúra jelmezt, lovaglócsizmát, meg más szponzori terméket. Így tulajdonképpen meglepő, hogy a fegyverhordozó tisztét magára erőltető Olivér számára nem nyílt lehetőség Alekosz ruházatával viszonylag harmonizáló öltözék kiválasztására. Most őszintén: el tudunk képzelni egy lovagi páncélt öltő Don Quijote mellett egy rövidnadrágos, Liverpool mezt viselő, tréningcipős Sancho Panza-t? Alekosz lovaglócsizmáinak nyomában Olivérnek is minimum illett volna egy rizsporos parókát, XIV. Lajos korabeli ruházatot, s lornyonszerű alkalmatosságot ölteni. Vagy minimum 19. századi lakájstílusban öltözködni. elvégre ha már farsang, akkor ne végezzünk félmunkát. Persze elhisszük, hogy ez a viselet kényelmetlen lett volna. Figyelembe véve azt a tényt is, hogy minden bizonnyal Olivérnek a villán és a lakóbuszon kívül is akadhattak "szervezési" feladatai. Valószínű, hogy a sarki kocsmában is érdekes szemekkel néztek volna rá, miközben hitelben fogyasztja el napi 7. sörét, mondván, hogy sietnie kell Szandikához, aki tanácsokat fog adni Alekosz barátjának az aznapi kiválasztásához. De akkor legalább ne mindig tréningcipőben, kockás ingben és fura nadrágokban jelent volna meg a kamerák előtt. Mert egy tinitől, egyetemistától még elnézzük ezt, hisz trendinek kell lennie, de egy 30 fölött járó arctól, ráadásul a televízióban ezt nehezebb tolerálni. De térjünk át a viselkedésre.

Olivér magaviselete még akkor is feltűnt volna, ha a műsor izgalmasabbra sikerül - megjegyezzük ez nem lett volna túl nehéz feladat. Ha mondjuk napi szinten történtek volna pofozkodások, verekedések, szexcsaták, akkor is jól emlékeznénk arra, mikor Olivér éppen szendvicset evett, s tele szájjal társalgott barátjával. Vagy Alekosz esti látogatásai alkalmával, barátját követve Albert kekszet rágcsált, vagy más falatokkal volt tele a szája. Az sem volt utolsó, mikor a "drámát" fokozandó, egy reggeli feladat bejelentését követően elfogyasztott néhány zacskónyi ropit. De a leginkább megejtő képünk róla az, mikor Alekosszal éppen egy fontos kérdést tárgyaltak meg, s a görög legfrissebb randis élményeit vezette volna elő, de hűséges társa leintette őt, mert hirtelen le kellett húznia egy fél üveg sört. Hosszú másodpercek után, jóllakott óvodásként szólt barátjának, most már, hogy nem fog dehidratálódni, Alekosz folytathatja a mesét. Persze maradandó élmény az is, mikor félig lehúzott zoknikkal ékesített lábait a kamerák elé nyomva feküdt barátjával egy ágyon. De az sem volt éppen utolsó, mikor Alekosz precízen elkészített reggeli szendvicseit lejmolta le, s beszélgetés közben tolta az arcába. Felmerül a kérdés, hogy az RTL Klubnál nincs ebédszünet? A stábtagokat nem engedik el enni? Olivért is éheztették? Ezért kellett a "szerencsétlennek" minden adandó alkalommal a majmot tömnie? Vagy bújtatott reklámról beszélhetünk? Hízókúra reklámról? Netán a forgatások mindig valamelyik főétkezés idejére estek? Vagy Olivér súlyos cukorbeteg, s 15-30 percenként el kell fogyasztania valamit? Vagy egyszerűen csak akkora prosztó, faragatlan tuskó, hogy az operatőrök előtt sem szégyellt étkezni és tele szájjal beszélni? Netán egész nap táplálkozott, így nem akadt olyan, forgatásra alkalmas időpont, amikor nem volt valami a szájában?

Emellett annyit még mindenképp érdemes megjegyezni, hogy botcsinálta, modern és éhező Sancho Panzánk szinte minden villabeli hölgyet megölelt vagy háromszor, teljesen mindegy, hogy az illetőnek szüksége volt-e vigasztalásra, vagy sem. Ezek után már várjuk következő médiabeli szereplését, amikor is egy Vacsora csata alkalmával vendégei kosztját is felzabálja.

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény televízió olivér gúny alekosz

A bejegyzés trackback címe:

https://alekadonisz.blog.hu/api/trackback/id/tr802953915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása