HTML

Alekadonisz feleséget keres

A blog célja Alekosz feleségkeresős műsorának követése, s véleményezése. A szereplőkön, eseményeken folytatott öncélú élcelődés, gúnyolódás, vagy csupán a történések szubjektív szemszögből történő leírása, dokumentálása. Ajánljuk mindenkinek, aki szereti Alkoszt, s azoknak is, akik utálják.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Alekadonisz feleséget keres, lássuk a felhozatalt!

2011.05.09. 15:22 pimpalini

Az ilyen műsorok azok, amelyeket "jobb társaságban" nem illik nézni, pontosabban kategorikusan tagadni kell, ha mégis láttunk belőle pár - órányi - képkockát. Ennek ellenére még a fanyalgókat is érdekli, érdekelheti, kik is azok az emberek, akik egy ország előtt hajlandóak leégetni magukat azzal, hogy többé-kevésbé - ezt majd a közeli jövő eldönti - hagyják, hogy a görög szexkiborg kamerák kereszttüzében, egy ország nyilvánossága előtt rájuk másszon.

Persze nincs ebben semmi különös. Köztudott, hogy a magyar nők - meg persze a férfiak (lásd. Szandika népszerűsége) - egy részét nem az eszéért fogják ellopni. Például azokat a csitriket sem, akik a haknizó VV Olivértől kértek autogramot a "fellépésein", mintha valami hőstettet, megismételhetetlen produkciót hajtott volna végre azzal, hogy egy bárpult mögött sört csapolt. Ráadásul az említett műsor hölgyeinek egyike a drótkefét megmászó sün kitartásával bíró Alekosz felesége lehet, ami - ha az anyagiakra gondolunk - nem is rossz üzlet.

Szóval tekintsük meg a felhozatalt:

Ágnes. Egy látszólag leharcolt, messziről nőnek látszó, csúnyává szabott, metszett, természetellenesen festő nőszemély, állítólagos "vállalkozó" és nyelvtanár. Nem tudni milyen motivációval vág neki a műsornak, ismertséget szeretne, vagy csupán nagy az önbizalma? Természetesen akár sikerrel is járhat a szinte állandó alkoholos befolyásoltság alatt álló Alekosznál, hisz szereti az érett, asszonyos nőket. Mivel Alekoszt láthattuk már udvarolni nálánál idősebb  nőknek is, bár milyen nőnek nem, a kor nem lehet akadály.

Andrea Dallas rajongóknak ideális választásnak tűnhet, hisz meglepően hasonlít az 50-es éveiben járó Ellie Ewing-ra. Hősnőnk 33 éves üzletkötő, előbbi nem nagyon látszik rajta, persze lehet, hogy a fotó előnytelen, mert minimum 10 évet öregít. Ha arra gondolunk, hogy normális ember nem megy el ilyen műsorba szerepelni, akkor azt kell feltételeznünk, hogy Andreának már csak a foglalkozási ártalmak elszenvedése előtt sem lehetett esze, vagy a kevés, ami volt is, az üzletkötői "szakma" szocializációs folyamatának termékeként mehetett el. Összességében miatta sajnálom is kicsit Alekoszt. Hisz senki sem kíván maga mellé olyan egyedet, aki sokat beszél és egy gyengébb pillanatot kihasználva még egy univerzális fülpiszkáló-dugóhúzót is képes rásózni az emberre.

Anita, 30 éves beszerzési asszisztens, aki bizonyos viszonyrendszerben tekintve tényleg csinos, bár a lovak által desszertként előszeretettel fogyasztott kockacukor meglepő módon hiányzik a szájából. "Csábos" mosolyából csak arra tudunk gondolni, hogy a "híres pasi különb pasi" (Tabáni István jelenség) kór feltételezhetően teljesen megfertőzte kéjre éhes szervezetét. Alekosznak minden bizonnyal tetszeni fog, hisz saját bevallása szerint kedveli az oltalomra vágyó hölgyeket, ráadásul Anita dekoltázsán látható, hogy adott esetben nagyon is lenne mit védelmezni, ha úgy hozza a sors.

Barbara, a 25 éves szakács hölgyemény kultúráltan kedves vigyora önmagáért beszél. Meglehetősen unikális jelenség, nagyjából tizenkettő egy tucat minden 5000 főnél gyérebb lakossággal bíró településen. Ezen az sem változtat, hogy picit hasonlít a "Benkő feleséget keres" műsor egyik leányzójára. Ettől függetlenül fiatalos, vidám megjelenése üdítő színfoltja lehet a műsornak. Alekosznál két dolog miatt rúghat labdába, egyrészt mert nő, másrészt mert kicsit hasonlít a villabeli Anikóra.

Beatrixról, a 27 éves "modellről" megint nem egyszerű írni, hisz ma Magyarországon a modell szó sejtelmes volta sok mindent takarhat. Az egyszerre, különböző testüregekben eltüntetett férfi (és női) nemi szervek rekordjától egészen az iskolaújságban megjelent, bakancsban és miniszoknyában pózolós fényképekig tényleg bármit. Azt viszont bánom, hogy a "lófej", "csikóarc" kitételt  idejekorán ellőttem. Nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy a leányzó modell karrierjének tekintélyes részét ménesek közelében, istállókban, lovardákban, lószerszám vagy abrak reklámozásával töltötte. Mindenesetre "természetes szépségnek" tűnik, "mindenféle művi beavatkozás nélkül", ezért Alekosz kedvelni fogja.

Brigittánál, akinek tulajdonképpen helyes arca van, igéző szemekkel, eltűnődhet az ember, miért is akar ő egy valóságsó hősétől bármit is. Ám egy 23 éves escortnál eleve "szakmai ártalom" lehet a híres, s feltehetően pénzes fószerek utáni szaladgálás, mely "sportban" az sem okoz túl nagy problémát, ha az épp imádni kívánt egyed 8 lábbal, retardált légpisztollyal, vagy háromszoros korfölénnyel rendelkezik. Ennél a pályánál egy Alekoszos valóságsó beugró lehet a komolyabb "vadakhoz", netán a celebvilágba.

Dorisz és Éva. A 18-20 éves tanulók, a romantikusan szűzies és a szűzkurvának látszó (gyanítom Éva nem állatorvosi egyetemre jár, inkább kommunikáció és média szakra) nagyon cukik tudnak lenni. Sok, meglett férfi álma egy ilyen lány, hisz ők adott esetben minden férfira ugranak, akinek két lába van, két füle, szórakoztatóbb a meleg víznél (kicsit virítja a lóvét), s jelentős korfölénnyel bír. Ugyanis lehet róla sztorizni a "barinőknek", mennyire állat már "igazi férfival" járni. A televíziót bámuló férfilakosság nevében remélem, Alekosz kihozza a sötét, hosszú fürtökkel megáldott, cicaszerű Doriszból a doromboló, szexéhes nőstény oroszlánt. Éváról még annyit, hogy Alekosz újfent nem ússza meg, a "sors" ismét összehozza egy "robbantott hajú" nősténnyel, akiről első látásra egy 80-as évekbeli musical, vagy Heather Locklear jut az ember eszébe.

Magdi 25 éves modell. Úgy tűnik, a "modell" műfaj a VV 4-hez hasonlóan itt is túlreprezentált, számtalan férfi (9-99 éves korig) nagy örömére. Hiába no, pornószínészektől, és/vagy kamerák előtt meztelenül fetrengő libáktól lehet igazán elvárni a nézettség növelését. Magdi ráadásul adottságai révén simán lehet az úgynevezett "ügyeletes bögyösmaca", szexbomba karakter, akire a 14 év alatti fiúcskák szájukat tátva, jobbjukkal görcsösen markolászva szabadon gerjedhetnek. Szóval borítékolható, hogy nagy rajongótábora lesz. Sőt. Amennyiben valamiért Alekosz hanyagolni fogja, televíziós, vagy pornócsatornás karrierje akkor is biztosítottnak tűnik.

Magdolna 28 éves festőművész kedves mosollyal, s vonzó, hűséges nőstényszarvas szemekkel. Az ő választása sem meglepő, hisz a közszájon forgó sztereotípia szerint a művészet gyakorlása sokszor őrültséget kíván, a zsenialitást pedig állítólag csak egy ecsetvonás választja el a komplett idiotizmustól. Így egyáltalán nem meglepő, hogy ő is a háremhölgyek között szerepel magasröptűnek hangzó foglalkozása ellenére. Ráadásul ha művészek vagyunk, mi lehet nagyobb reklám műtárgyainknak, mint egy országosan bámult valóságsó?

Olga 25 éves, s tanuló. Róla első látásra is belátható, hogy a magyar középfokú- és felsőoktatás nagy talányával van dolgunk. Mert mit is tanulhat ez a nő? A nő, akinek elfelejtették elmondani, hogy fotózásnál utoljára óvodában birizgáljuk a hajunkat, s próbálunk bociarccal bámulni, 5 éves kor fölött csak akkor, ha épp felnőtteknek készítünk naptárat?  A tekintetéből, ami alapján kijelenthető, hogy vehetne néhány órát a legelőkön csendesen kérődző szarvasmarháktól, és értelmet nem kicsit nélkülöző arckifejezéséből nehéz lenne kitalálni melyik egyetem melyik karán, vagy melyik középiskolában boldogítja miniben és topban a vizsgáztatókat. Persze az is lehet, hogy a modern idők, a 21. század Anettkájával van dolgunk, akit ez a műsor fedez fel.

 

Orsolya 39 éves értékesítési ügyintéző (már megint az értékesítés szellemi magaslataiba ütköztünk, amihez ugyebár rengeteget kell tanulni és tapasztalni) és hastáncos. Ez a foglalkozás páros már önmagában megér pár perc önfeledt kacagást, hisz az eset felfogható úgy is, hogy a hölgyemény lényegében hastáncos, s a saját "portékájának értékesítését" önmaga végzi, vagyis nincs futtatója. Rosszindulatot félretéve úgy tűnik, az RTL nem tud szabadulni a táncosoktól, így lesz aki Alekadoniszunk előtt magát riszálva hősünket újabb hosszú, szellemes monológokra bírja. Mindenesetre Alekosz biztosan meglátja benne a szépet, hisz az utóbbi hónapokban mindennél jobban nyilvánvalóvá vált, hogy bensőséges kapcsolatot ápol az alkohollal.

Renáta a következő feleségjelölt, s személyes vélemény alapján az egyik nagy favorit Legalábbis arra, hogy kivel fekszik le kamerák előtt biztosan Alekosz vagy kiről kerül le először egy "óvatlan" pillanatban "véletlenül" a melltartó, bikini felső, vagy a komplett ruházat. Nos, a 29 éves fényképészünkkel sok-sok férfi szívesen művelne közös fotózásokat, szívesen eszközölne közös beállításokat, s a sötétkamrában is rengeteg időt töltenének el vele. Azt hiszem ő volt az, aki a műsor beharangozójában feltett kérdésre, mit is akar Alekosztól, rögtön rávágta a lényeget: szexet. Az önkritika erényének ilyetén megnyilvánulása üdvözítő jelenség, jó, ha az ember tisztában van a képességeivel, s tudja mire teremtette a "Tervező". Emellett arcára tekintve a mindenben szkeptikus honpolgár könnyebben elhiszi, van abban valami, hogy az ember és a sertés génállománya között sok hasonlóság van.

 

Szilvia a következő "kérő", aki "meglepő módon" tanuló. Már megint egy tanuló, aki ráadásul 22 éves. Úgy látszik, Alekadonisz leginkább a fiatalabb hölgyek szívét hódította meg, s eszét vette el. A hölgyről röviden annyit, hogy ilyen adottságokkal lényegében mindegy mit tanul, ez lenne az utolsó kérdés, amit egy, Alekoszhoz hasonlóan kiéhezett kan négyszemközt, a kukkoló kamerák teremtette romantikus légkörben, feltenne neki. Mindenesetre ha mellmagasságból feljebb emeljük a tekintetünket, s elvonatkoztatunk a bombázó alaktól, feltehető a kérdés, miért is néz ki a leányzó körülbelül 30 évesnek? Csak nem kamu karakter? Vagy a fotós végzett rossz munkát?

Tímea, 25 éves kozmetikusunk átlagos jelenség. Tényleg nincs benne semmi különös, a tekintete, arckifejezése kicsit Évásan "karakteres", így akár a végén befutó is lehet.

 

Veronika, vagy inkább Virgil, Tamás, Csaba? Szóval Veronika, 19 éves felszolgálónk, erős transzszexuális felhangokat hordoz magán. Úgy látszik a tévécsatorna nem adja fel a politikai korrektség elvét, nehogy még a végén elfogultsággal, kirekesztéssel vádolják. Kérdés, hogy miért kellett egy szétműtött, ronda valamit az emberek elé helyezni, szebbet, vagyis inkább kevésbé panoptikumba valót nem találtak volna?

Egyszóval vannak nagyon szép hölgyek, igen dekoratív külsejű nők, s csinos lányok is a tizenhat szereplő között, kérdés, a külső milyen belsőt takar. Ez csak az első adásokat követően derül majd ki.

Ezek után izgatottan várom a műsort, s csak "remélni tudom", hogy nem süllyed el a Delhusa Gijon feleséget keres, Ágnes asszony férjet keres műsorokhoz hasonlóan a tévécsatorna székházának pincéjében...

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény szórakozás bulvár nők televízió gúny vv alekosz

A bejegyzés trackback címe:

https://alekadonisz.blog.hu/api/trackback/id/tr192890079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása